Sterk in Groepsaccommodaties

Cheesecake toetje in een glaasje

Kleine cheesecakejes in een glaasjes met laagjes van koekkruimels, roomkaas met yoghurt en frisse framboos

Ingredienten
Ongeveer 8 mariakoekje/theebiscuits
30 gr boter, gesmolten
300 gr roomkaas (monchou)
1 eetl citroensap
100 gr griekse yoghurt
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
Topping
125 gr frambozen (of aardbeien, bramen, bessen etc)
1 eetl suiker
2 blaadjes gelatine
Optioneel: fijngehakt nootjes zoals pistache, walnoten of pecannoten
Materialen
5 kleine glaasjes
Mixer
Eventueel een spuitzak

Bereiding
Verkruimel de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de glaasjes en druk zachtjes aan met een klein lepeltje. Mix de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, yoghurt, citroensap en suiker door elkaar. Schep het romige mengsel in de glaasjes.
Het is lastig om dit netjes te doen maar je kunt daderhand met een vochtig keukenpapiertje langs de randjes gaan of het met een spuitzak er in spuiten. Bewaar een beetje fruit voor de decoratie en verwarm de rest in een pannetje met de suiker en een eetlepel water. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

Als het fruit uit elkaar is gevallen en er een prutje is ontstaan voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en schep of giet dit fruit mengsel in de glaasjes als laatste laagje. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en verdeel het overgebleven fruit er over en bestrooi eventueel met wat fijngehakte nootjes.