nieuwsbrief april 2019Biestheuvel is meegegroeid met de familie Valkhof

Veertien jaar geleden was Landgoed De Biestheuvel de locatie waar het eerste ‘Valkhof-weekend’ plaatsvond.  Ze waren er om het 25-jarig huwelijk van één de broers Valkhof te vieren. Direct werd besloten een jaarlijks familieweekend te plannen en omdat het zo goed beviel bij Biestheuvel zijn ze nooit meer weggegaan. Marc Rotmans is één van de organisatoren van de familie en hij legt uit waarom de familie elk jaar zo graag terugkomt.
“We begonnen 14 jaar geleden met een redelijk klein groepje maar inmiddels is de familie flink uitgebreid. De vier ‘Valkhofjes’ hebben allemaal twee kinderen en die hebben op hun beurt partners en kinderen gekregen. Weet je wat het leuke aan Landgoed De Biestheuvel is? Dat de accommodatie met ons meegroeit; er is altijd een passend huis voor ons waar we het met z’n allen gezellig kunnen hebben. Elk huis heeft een eigen gras(speel)veld en elke slaapkamer een eigen badkamer; geloof me, die luxe vind je bijna nergens. Natuurlijk hebben we wel eens rondgekeken of we eens ergens anders op vakantie konden maar geen enkele andere accommodatie kan tippen aan Biestheuvel.
De flexibiliteit en de ongekende mogelijkheden houden ons in Hoogeloon; op het terrein zijn talloze mogelijkheden tot vermaak. Het familieweekend is eigenlijk één grote competitie. Direct bij aankomst worden teams samengesteld en pas op zondagmiddag is de winnaar bekend. Geweldig om te zien hoe onze - doorgaans zo nuchtere - familieleden helemaal transformeren in Fred Flintstone en vól voor de overwinning gaan.
In de omgeving kunnen we volop genieten. We kennen de omliggende bossen inmiddels op ons duimpje. Het Kabouterbos is superleuk voor de kleintjes en we kunnen heerlijk wandelen of speurtochten uitzetten in de omgeving. Dit jaar hebben we al een excursie bij Kaasboerderij de Ruurhoeve gepland. Het is fantastisch dat de leukste activiteiten binnen loopafstand zijn, zowel op het landgoed als nét erbuiten. We hebben het vakantiegevoel zodra we de poort van Landgoed De Biestheuvel binnenrijden. En tegelijk voelt het ook meteen als thuis, vanwege de gastvrijheid, de netheid en de gemoedelijkheid.
Wat we ook organiseren, het kan allemaal bij Landgoed De Biestheuvel. De laatste jaren verzorgen we onze eigen  maaltijden maar als we er patat bij willen of de drank moet aangevuld worden, dan is dat geen enkel probleem. De medewerkers staan altijd klaar om het ons naar de zin te maken en dat maakt dat we de komende jaren gewoon lekker in Hoogeloon ons Valkhof-weekend blijven vieren. Ja, ik ben fan van Biestheuvel, je mag ook ambassadeur zeggen. Ik overweeg zelfs om bedrijfsmatig gebruik van het Landgoed te gaan maken. Een keer vergaderen in een andere omgeving doet wonderen voor de creativiteit. Op voorhand weten dat we goed verzorgd worden, doet de rest.”

Landgoed de Biestheuvel | www.biestheuvel.nl | info@biestheuvel.nl | 0497-591257


Welkom bij Nieuw allardsoog

Voor als u even helemaal weg wilt.. Ontdekt alle mogelijkheden bij Nieuw Allardsoog. 
- 39 hotelkamers;
- centraal in Noord Nederlandwww.stergroep.nl/nieuwallardsoog
 


De Maathoeve gaat voor groen

Als duurzame onderneming met lokale streekproducten, zonnepanelen en  warmte pompen nemen wij ook duurzame energie af van Endona het energiepark van Heeten.www.stergroep.nl/maathoeve
 

Genieten van een heerlijke zomer in Limburg

Vakantie Meerlo geeft u jaarrond mogelijkheden om heerlijk tot rust te komen in het weelderige gebied rondom rivier de Maas. Ook gedurende de zomermaanden vormt Vakantie Meerlo voor u de ideale uitvalsbasis!
Zoekt u een mooie locatie in het groen voor uw familie- of vriendenweekend?
Wanneer u met een groep vrienden of familie een weekendje weg gaat, heeft u rekening te houden met veel verschillende wensen en verwachtingen. Zoekt u een locatie waar iedereen zich thuis zal voelen? Dan bent u bij Vakantie Meerlo aan het goede adres. U kunt bij ons heerlijk wandelen, fietsen, uitstapjes doen of gewoon even lekker niets doen.
Fietsen en wandelen
Ontspannen wandelen of fietsen is bij ons ook absoluut geen probleem. De vele fiets- en wandelroutes leiden u langs alle prachtige verborgen plekjes van het Noord-Limburgse maasgebied. Ook een klein uitstapje naar Duitsland is vanuit Meerlo prima te bereiken. Wij denken graag met u mee voor een ontspannen invulling van uw verblijf.

Musea en dagjes uit in de omgeving
In de omgeving van onze accommodatie zijn veel verschillende musea te vinden. Wat dacht u van het Oorlogsmuseum Overloon, Museum de Kantfabriek in Horst, Museum De Locht in Melderslo of het Limburgs Museum. Met de kids kunt u een dagje naar Attractiepark Toverland, ZooParc Overloon of Speelpark Klein Zwitserland! Alle drie de pretparken liggen op slechts 20 minuten rijden van Vakantie Meerlo.
Kortom, voor ieder wat wils! Dus verzamel uw vrienden of familieleden en verblijf binnenkort bij Vakantie Meerlo. Klik hier voor meer informatie.
Over Vakantie Meerlo
Vakantie Meerlo is veelzijdig in het verhuren van unieke accommodaties. Gaat u op stap met uw familie, vriendengroep of gezin? Vakantie Meerlo heeft groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, hotelkamers en Stoere Hutten en Stoere Tenten. Wij maken uw verblijfswens op maat. Een vakantieparadijs voor jong en oud, rustzoekers en actievelingen. De uit de 17e eeuw stammende gebouwen liggen aan het natuurgebied “De Oude Maasarm”: een uitvalsbasis voor zowel een rustige als een actieve vakantie.

www.stergroep.nl/vakantiemeerlo
Luxe, rust en ruimte aan de rand van de natuur.
Welkom bij Vakantie Meerlo!


 


Recept van de maand: Brownies met aardbeien

 • 200 gr boter
 • 200 gr pure chocolade
 • 100 gr melk chocolade
 • 4 eieren
 • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 150 gr zelfrijzend bakmeel
 • 100 gr walnoten
 • Topping
 • 250 gr mascarpone
 • 250 ml slagroom
 • 70 gr suiker
 • 400 gr aardbeien
 • Poedersuiker om te bestrooien
Materialen
 • Bakvorm ca 25 x 25 c
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door en de grof gehakte noten. Doe in de vorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven. Laat de brownies afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, suiker en slagroom stijf voor de topping. Verdeel dit roommengsel over de bovenzijde van de brownies. Snijd de aardbeien in grove stukken en verdeel over de room. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker. Bewaar de aardbeien brownies in de koelkast, haal een uurtje voor het serveren uit de koelkast. Als je ze een dag van te voren maakt kun je ook de brownies zonder roomtopping apart bewaren en de room pas voor het serveren er op doen.