nieuwsbrief zorg april 2018

Gasten van De Strandhoeve aan het woord

"In december zijn wij drie weken met onze cliënten bij De Strandhoeve geweest. 
Onze woning werd verbouwd en gezien onze doelgroep konden wij niet zo snel overal naar toe.
Er moesten wat dingen aangepast worden, zoals deuren die op slot konden zodat het voor de cliënten een veilige omgeving werd. Het personeel van De Strandhoeve heeft dit allemaal voor ons gerealiseerd waardoor het voor de cliënten prima vertoeven was! De woonkamer en slaapkamers zagen er perfect uit, iedereen had zijn of haar eigen badkamer.
Ze waren erg meegaand bij De Strandhoeve en mede daardoor is het die drie weken erg goed gegaan en konden wij daarna probleemloos terug naar onze eigen woning.

Het was top!
Voor ons als begeleiders voelde het als een échte vakantie!"
Karin Ras - Triade Flevoland

www.stergroep.nl/destrandhoeve
 

Bent u zorgbehoevend? Ook met een specifieke zorgwens kunt u terecht bij Vakantie Meerlo!

Uw wens is onze drijfveer!

Wanneer u of iemand uit uw reisgezelschap zorgbehoevend is, lijkt het soms onmogelijk om op vakantie te gaan. Of wanneer u een gezin heeft met een of meerdere bijzondere kinderen kan het organiseren van een vakantie een grote uitdaging met zijn. Vakantie Meerlo maakt het voor u mogelijk.
 
Juist voor zorgbehoevenden is het des te belangrijker om er eens op uit te gaan en echt alles los te kunnen laten. Een verblijf op maat waarbij rekening gehouden wordt met al uw zorgbehoeften. Wij nemen de tijd en energie van het organiseren volledig uit uw handen en zorgen voor alle benodigde faciliteiten waardoor uw plezier tijdens deze vakantie nou eens écht voorop staat. Gun het u zelf of iemand uit uw omgeving om weer eens dat zorgeloze vakantiegevoel te ervaren!
Meer weten over de zorgvakanties bij Vakantie Meerlo?
Klik hier voor meer informatie over onze zorgvakanties.

Over Vakantie Meerlo
Vakantie Meerlo is veelzijdig in het verhuren van unieke accommodaties. Gaat u op stap met uw familie, vriendengroep of gezin? Vakantie Meerlo heeft voldoende mogelijkheden voor grote groepen. Wij maken uw verblijfswens op maat. Een vakantieparadijs voor jong en oud, rustzoekers en actievelingen. De uit de 17e eeuw stammende gebouwen liggen aan het natuurgebied “De Oude Maasarm”: een uitvalsbasis voor zowel een rustige als een actieve vakantie.


www.stergroep.nl/vakantiemeerlo

Luxe, rust en ruimte aan de rand van de natuur.
Welkom bij Vakantie Meerlo!

 

In augustus naar De Wolfskuil

Even met elkaar een weekend weg, gezellig! U moet echter rekening houden met 1 of 2 personen die slecht ter been zijn? Kies dan voor De Joris (12 personen) of voor De Hoeve (16 personen). Op de begane grond is bij beide een slaapkamer te vinden met een aangepaste douche. Ook een hoog-laag bed kan op uw verzoek geplaatst worden. Zonder zorgen samen weg. We hebben het weekend van 17-20 augustus de Hoeve nog vrij en 24-27 augustus is de Joris nog beschikbaar. Uiteraard bent u welkom om een keer langs te komen. Een vrijblijvende optie is ook mogelijk. De Jorishoeve heeft het keurmerk van de NBAV ontvangen (Nederlandse branche vereniging aangepaste vakanties). 

www.stergroep.nl/wolfskuil 

Aangepaste groepsaccommodaties in de Brabantse Kempen | Landgoed de Biestheuvel

Is uw zorginstelling op zoek naar een groepsaccommodatie met specifieke voorzieningen voor mensen met lichamelijke beperkingen? Dan bent u in Hoogeloon aan het juiste adres. Landgoed de Biestheuvel heet u graag welkom in één van de 9 luxueuze groepsaccommodaties. Niet alleen kleine, maar ook grote groepen komen aan hun trekken op ons bijzondere landgoed. De grootte van de diverse vakantiehuizen is toegesneden op groepen van 12 tot 43 personen. Landgoed de Biestheuvel is zeer flexibel: u kunt de 9 groepsaccommodaties afzonderlijk of als één geheel huren. Huurt u alle groepsverblijven, dan kunt u met een groep van 245 personen terecht.
Kijk hier welke groepsaccommodatie het best bij uw gezelschap past.

Specifieke voorzieningen

Landgoed de Biestheuvel beschikt in ruime mate over specifieke voorzieningen voor gasten met lichamelijke beperkingen. Alle accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk, hebben aangepast sanitair en beschikken over een douchebrancard. Verder ondersteunen we u desgewenst met een passieve tillift, hoog/laag bedden met onrusthekken en een mobiel alarmsysteem.
Ons unieke concept onderscheidt zich verder op de volgende punten:
* Extra mogelijkheden voor dagbesteding van gasten met een fysieke of verstandelijke beperking. Denk aan een aangepast programma op het outdoor terrein.
* Extra inkoop van verzorging, verpleging of begeleiding tijdens piekuren. Deze service is een samenwerking met Zorgcoöperatie Hoogeloon
* Aangepast vervoer voor vakantiegroepen. We hebben een Amerikaanse schoolbus, waar je met 36 personen in kunt. Deze bus heeft ook een rolstoellift. Vraag naar meer informatie over hoeveel rolstoelen en mensen meekunnen. Wij hebben eigen gekwalificeerde chauffeurs.
Landgoed de Biestheuvel heeft diverse extra hulpmiddelen ter beschikking, buiten wat reeds
standaard in de accommodatie staat. Zoals bijvoorbeeld een rolstoel, douchestoel, douchebrancard, passieve tillift, tilband, actieve tillift, tilband, hoog/laagbed, papegaai, douchematjes, beugels voor in de douche, alarmsysteem en  deurmelders. U kunt deze bij ons gratis gebruiken.  
 

Interesse of meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar Landgoed de Biestheuvel? Bekijk onze groepsaccommodaties met aanvullende informatie en beschikbaarheid. Geeft u de voorkeur aan persoonlijk contact? Via telefoonnummer (0497) 59 12 57 geven we u graag meer tekst en uitleg.
Landgoed de Biestheuvel | www.biestheuvel.nl | info@biestheuvel.nl
 

Recept van de maand: Zoete aardappel met taco vulling

Ingrediënten
 • 1 kg zoete aardappels (4 middelgrote)
 • 1 avocado
 • 175 gr vegetarisch gehakt
 • 4 eetlepels mais
 • 1 kleine rode ui
 • 4 eetlepels geraspte kaas
 • 1 theelepel taco kruiden
 • 125 ml zure room als strepen
 • 10 cherry tomaatjes
 • scheutje olie
 • peper en zout
 • Optioneel: schijfjes jalapeño peper

Bereiden
Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappels goed en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Besprenkel ze in een kom met een beetje olie en wat peper en zout en schep door elkaar. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en zet ze ca 40 min in de oven. Doe het vega gehakt in een pan en bak een paar min. Gebruik je vega gehakt wat al gaar/gebakken is dan kun je dit overslaan. Schep de taco kruiden door het gehakt. Snijd de cherrytomaatjes alvast in vieren.

Eet smakelijk!