nieuwsbrief zorg december 2018

SterGroep nieuwsbrief zorg december 2018SterGroep wenst u fijne feestdagen en een goed 2019!
 

Gasten van Beukenhof aan het woord

‘Een paar weken geleden verbleven we bij Beukenhof met een groep van ons zorgcentrum.
We hebben een heerlijk weekend gehad.
Het personeel staat voor ons klaar en niks is te gek. We hebben een aantal personen die een streng dieet volgen, hierover communiceren we 2 weken van te voren en het wordt geregeld. De slaapkamers met aangepaste bedden en sanitair biedt een perfecte uitkomst voor ons.
De karaoke set met discoverlichting die klaarstaat in de avond maakt het plaatje natuurlijk compleet voor onze groep!’www.stergroep.nl/beukenhof
 

Landgoed 't borghuis aan het woord

Wilt u samen met een groep een onvergetelijke vakantie maken? Plan en boek dan een zorgvakantie op landgoed 't Borghuis. De zorgaccommodatie is geheel drempelloos en is voorzien van diverse faciliteiten.

Faciliteiten
- 4 hoog-laag bedden met papegaai, uiteraard meerdere op aanvraag mogelijk
- badkamers geschikt voor rolstoelgebruikers, waarvan 3 kamers met bad en ruime hal, brede gangen, brede deuren en ruime slaap(kamers)
- draadloos belalarm
- aangepast toilet voorzien van beugels
- automatische deuropener
- lift
- bedhekken
- brede doorgang
- drempelloos
- douchestoelen
- gecertificeerd NBAV (nationale vereniging aangepaste vakanties)
Verdere  hulpmiddelen kunnen bijgeboekt worden
 
Maaltijden verzorgen
Als groep ontzorgd worden? Laat dan uw maaltijden gedeeltelijk of volledig verzorgen. U heeft een ruime keuze uit maaltijden. Wij helpen u daar graag mee.
 
Leukste (mindervalide) uitjes in de omgeving:
Er zijn volop rolstoelvriendelijke uitjes in de prachtige omgeving te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een huifkartocht, pipowagen of een tocht met een elektrisch treintje.
 
Een dagje heerlijk ontspannen kan ook. Een gediplomeerde schoonheidsspecialiste kan in uw vakantiehuis komen. Met haar ervaring in de verpleging, kan zij goed inschatten welke behandeling het beste bij de klant past.
 
Neem een kijkje op landgoed 't Borghuis
Wij begrijpen dat mensen met een functiebeperking graag vooraf willen weten of de vakantieaccommodatie ook echt toegankelijk is. U kunt altijd contact met ons opnemen om een vakantiehuis bij ons te bezichtigen.
 
Iedereen kan op landgoed 't Borghuis genieten van een welverdiende vakantie!
 
Zorgeloos genieten!
 
 www.stergroep.nl/borghuis

Wilt u met de hele familie een weekend weg? En is er extra zorg nodig? Dat kan bij Vakantie Meerlo!

Wilt u met de hele familie op vakantie of een weekend weg? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Hebben uw (groot)ouders een beperking waardoor op vakantie gaan een heel geregel is? Vakantie Meerlo biedt u de mogelijkheid om te genieten van een onbezorgde vakantie in een rustige omgeving.

Een aangepast appartement voor 2 personen
Vakantie Meerlo heeft een prachtig aangepast appartement beschikbaar dat zeer geschikt is voor twee personen met een beperking. Het luxueus en stijlvol ingerichte appartement heeft een volledig ingerichte keuken, een woonkamer, sanitair en twee verstelbare boxsprings. Het heeft een eigen, rolstoeltoegankelijke ingang aan de zijkant van het herenhuis. Vanuit hier kunt u de tuin in lopen of rijden met een rolstoel en genieten van een prachtig uitzicht over het Molenbeekdal.

Met de familie in Groepsverblijf De Schuur
De rest van het gezelschap kan verblijven in Groepsverblijf De Schuur , welke eveneens rolstoeltoegankelijk is en over een traplift beschikt. Deze sfeervolle groepsaccommodatie dateert uit 1600 en is verbouwd tot een luxueus verblijf voor 22 personen. In De Schuur bevinden zich 6 slaapkamers, allemaal voorzien van eigen sanitair. Er is een grote gezamenlijk verblijfsruimte waar de kleinkinderen kunnen spelen en de hele familie samen kan eten en genieten van het samenzijn.  

www.stergroep.nl/vakantiemeerlo
 


Jorishoeve week 29 nog beschikbaar

Midden in het bos bij Ommen staat de moderne Jorishoeve, een groepsaccommodatie voor 28 personen*. In de zomer is de Jorishoeve 10 dagen vrijgekomen van 12 juli – 22 juli. U kunt een weekend, midweek of week verblijven bij ons.
De Jorishoeve heeft 2 slaapkamers op de begane grond met sanitair die is aangepast voor minder validen. Er is een aangepaste douche en een toilet met grijpbeugels. Er is ook een douchestoel aanwezig. In beide slaapkamers kunnen 2 hoog-laag bedden geplaatst worden. De gehele begane grond van de Jorishoeve is drempelvrij, alleen bij de voordeur en de doucheruimte is een drempel van minder dan 2 cm.
We merken dat de Jorishoeve ook vaak gebruikt wordt voor groepen met mensen met een verstandelijke beperking. De tweepersoonskamers geven veel rust. Er is een mogelijkheid om gebruik te maken van een meldingssysteem dat aangeeft of iemand de slaapkamer verlaat.
Wilt u een rondleiding of heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op info@wolfskuil.nl
* Bent u met een kleinere groep? Deze accommodatie kunt u ook voor 12 of 16 personen huren. U heeft dan 1 aangepaste badkamer tot uw beschikking.

www.stergroep.nl/wolfskuil
 

Aangepaste groepsaccommodaties | Landgoed de Biestheuvel

Is uw zorginstelling op zoek naar een groepsaccommodatie met specifieke voorzieningen voor mensen met lichamelijke beperkingen? Dan bent u in Hoogeloon aan het juiste adres. Landgoed de Biestheuvel heet u graag welkom in één van de 9 luxueuze groepsaccommodaties. Niet alleen kleine, maar ook grote groepen komen aan hun trekken op ons bijzondere landgoed. De grootte van de diverse vakantiehuizen is toegesneden op groepen van 12 tot 43 personen. Landgoed de Biestheuvel is zeer flexibel: u kunt de 9 groepsaccommodaties afzonderlijk of als één geheel huren. Huurt u alle groepsverblijven, dan kunt u met een groep van 245 personen terecht.
Wij hebben diverse hulpmiddelen ter beschikking, buiten wat reeds standaard in de accommodatie staat. U kunt deze gratis van ons lenen. Er zijn o.a. rolstoelen, douchebrancards, tilliften, douchematjes, papegaaien. Voor een volledig overzicht kunt u hier klikken. Wanneer onze eigen hulpmiddelen reeds gereserveerd zijn, kunnen wij hulpmiddelen voor u huren bij lokale zorgorganisaties. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
Geeft u de voorkeur aan persoonlijk contact? Via telefoonnummer (0497) 59 12 57 geven we u graag meer tekst en uitleg.
 
Landgoed de Biestheuvel | www.biestheuvel.nl | info@biestheuvel.nl
 


Recept van de maand: Koffie-speculoostiramisu

Ingrediënten
  • 100 gram speculoos
  • 40 ml espresso
  • 300 gram crema per tiramisu
Bereiden
Hak de speculoos fijn. Schep in elk glaasje 1 eetlepel koekkruimels en 1 theelepel koffie. Spuit een laagje crema per tiramisù over de koekkruimel. Schep er weer 1 eetlepel koekkruimels en 1 theelepel koffie op. Herhaal met een laagje crema per tiramisu en eindig met wat koekkruimels.

Combinatietip:Garneer met een framboosje en blaadje munt.

Eet smakelijk!