nieuwsbrief zorg juni 2017

Gasten van 't Keampke aan het woord

Al voor de 17e keer komen ze naar ‘t Keampke; De Zusters van de Voorzienigheid. 2 Keer per jaar maken ze de reis vanuit Heemstede naar het Twentse De Lutte. Met een gemiddelde leeftijd van 90 jaar wordt deze reis steeds zwaarder.  In de afgelopen jaren gingen ze een paar keer op zoek naar een nieuw vakantieadres. Toch komen ze telkens weer uit bij ’t Keampke.
“De zusters worden ouder en steeds minder mobiel” vertelt één van de verpleegkundigen. “Zo gingen we in de beginjaren onderweg lunchen. Toen deze tussenstop te vermoeiend werd voor de Zusters hebben we overleg gehad met Henri en Margret. Nu zorgen zij ervoor dat bij aankomst op ’t Keampke een lekkere lunch klaar staat in de receptie. Zo zijn we toch nog een beetje uit eten zonder meerdere keren in en uit de bus te moeten.” Ook extra hulpmiddelen die nodig zijn voor de verzorging zijn allemaal aanwezig op ’t Keampke. “ We vinden het fijn om ook ’s nachts bereikbaar te zijn voor de Zusters. Hiervoor heeft ’t Keampke een mobiel alarmeringssysteem wat we gratis kunnen gebruiken. Zo wordt er telkens met ons meegedacht.”
De Zusters maken uitstapjes, wandelingen  en genieten van de prachtige omgeving in De Lutte. “De laatste keer konden we zelfs fietsen op een mooie duofiets” aldus één van de Zusters. Want naast gewone fietsen zijn er via ’t Keampke ook een duofiets of rolstoelfiets te huren.  Elke dag starten ze met een goedemorgen-kaart en spreuk. Na elk verblijf wordt een stukje in het gastenboek geschreven met daarbij één van de goedemorgen-kaarten.
Goedemorgen
Als je een nieuwe dag begint
met een glimlach
ben je gelukkig want
iedere minuut dat je boos bent
verlies je 60 seconden geluk

www.stergroep.nl/keampke
 

Last-minute 20% korting Jorishoeve

‘Wij willen hier blijven!’ deze reactie horen we vaak van mensen met een verstandelijke beperking die op vakantie zijn bij ons. Ze genieten volop van de bosrijke omgeving, van de rust en de luxe die de Jorishoeve biedt. Daarom willen ze niet meer weg!
 
Kom een midweek 3-7 juli of een weekend van 15 juli met 20% korting genieten van deze mooie plek. Op de begane grond zijn twee slaapkamers met aangepaste badkamer. De Jorishoeve is geschikt voor 28 personen, maar kan ook in gedeeltes worden gehuurd: Hoeve 16, Joris 12 personen. Bent u een maatschappelijke organisatie die een vakantie organiseert? Neem dan snel contact met ons op om met elkaar kennis te maken.   

 

www.stergroep.nl/wolfskuil

 


 

Lastminute naar De Turfhoeke
Wegens anneluering vrijgekomen, periode 18 augustus t/m 1 september.
We geven 20 % korting per week! Voor 2 weken 25 % korting!www.stergroep.nl/deturfhoeke

 


Recept van de maand: 
Ea­sy pia­di­na piz­za met spi­a­na­ta ro­ma­na

Ingrediënten

200 g rivo‚Äčlo cherrytomaten
180 g olijven Taggia
100 g Spianata Romana (salami)
4 piadine arrotolabile
425 ml pizzasaus aromatizzata
7½ g basilicum
50 g Parmigiano Reggiano
   
Bereiden
Halveer de cherrytomaten Snijd de olijven grof en de spianat romana in grove stukken.
Verhit 2 pannen zonder olie of boter op middelhoog vuur. Leg in elke pan 1 piadina.
Keer na 1 min. Verdeel de helft van de pizzasaus over de piadine in de pan.
Verdeel de helft van de olijven, spianata en cherrytomaten over de saus. Neem na 4 min. de piadine uit de pan.  
Herhaal deze stap. Snijd de basilicumblaadjes grof. Schaaf de kaas en verdeel samen met het basilicum over de piadine.