nieuwsbrief zorg september 2017


 

Landgoed de Biestheuvel, dé locatie voor uw zorginstelling, bewonersgroepen en groepen senioren

Landgoed de Biestheuvel is 100% toegerust op groepen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Naast volledig rolstoeltoegankelijke vakantiewoningen, bestaat er ook de mogelijkheid u te ontzorgen. Op ons landgoed staan verschillende luxe groepsaccommodaties waar senioren, mensen met een beperking en hun verzorgers een fijn verzorgde vakantie kunnen beleven.
De grootte van de diverse vakantiehuizen is toegesneden op groepen van 12 tot 43 personen. Landgoed de Biestheuvel is zeer flexibel: u kunt de 9 groepsaccommodaties afzonderlijk of als één geheel huren. Huurt u alle groepsverblijven, dan kunt u met een groep van 245 personen terecht.

Specifieke voorzieningen
De luxe groepsaccommodaties zijn volledig aangepast. Dit betekent geen drempels en de deuren in de gangen zijn extra breed. Er zijn hoog/laag bedden beschikbaar en de slaapkamers hebben een eigen badkamer met aangepast sanitair en douchebrancard. Wij beschikken over een passieve tillift, onrusthekken en een mobiel alarmeringssysteem. Indien er extra hulpmiddelen nodig zijn, dan kunnen wij deze voor u bestellen.
Sinds kort is er ook een rolstrandstoel beschikbaar. Bent u slecht ter been of is door uw beperking het landgoed niet eenvoudig  begaanbaar? Bij ons kunt u kosteloos gebruikmaken van deze  strandrolstoel. De grote en stabiele wielen maken het makkelijk om over het zand en door de bossen te gaan!
Landgoed de Biestheuvel – www.biestheuvel.nlinfo@biestheuvel.nl – 0497-591257

 


Speciale zorgvakantie voor groepen: vakantie kan voor iedereen

Op vakantie gaan is hartstikke leuk, maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Vooral als u met een groep met vakantie gaat, dan wilt u graag dat iedereen zijn of haar plekje kan vinden. Ook eventuele reisgenoten met een beperking. Vakantie Meerlo biedt u de mogelijkheid om te genieten van een onbezorgde vakantie in een rustige omgeving.

Aangepast Appartement
Ons luxe tweepersoons appartement bevindt zich op de begane grond en is volledig rolstoeltoegankelijk. De zitkamer en keuken zijn ruim ingericht, zodat u zich met rolstoel gemakkelijk kunt bewegen. Hulpmiddelen zijn aanwezig. Heeft u specifieke hulpmiddelen nodig dan overleggen wij graag met u. Aangrenzend aan het appartement is een terras. Voor scootmobielen is er een overdekte stalling met oplaadpunt.
Indien nodig regelen wij voor u thuiszorg, hulpmiddelen of begeleiding voor Autisme of ADHD. De zorg wordt geleverd door Zorgsam.
Zie hiervoor ook: https://www.vakantie-meerlo-noord-limburg.nl/zorgvakanties/zorgvakanties/

Over Vakantie Meerlo
Vakantie Meerlo is veelzijdig in het verhuren van unieke accommodaties. Gaat u op stap met uw familie, vriendengroep of gezin? Vakantie Meerlo heeft meerdere groepsaccommodaties. Wij maken uw verblijfswens op maat. Een vakantieparadijs voor jong en oud, rustzoekers en actievelingen. De uit de 17e eeuw stammende gebouwen liggen aan het natuurgebied “De Oude Maasarm”: een uitvalsbasis voor zowel een rustige als een actieve vakantie. www.stergroep.nl/vakantiemeerlo 

Luxe, rust en ruimte aan de rand van de natuur.
Welkom bij Vakantie Meerlo!

www.stergroep.nl/nl/vakantie-meerloGasten van Landgoed de Biestheuvel aan het woord

Nog lang niet klaar op De Biestheuvel

Elke jaar komt Ziekenvereniging De Horizon uit Heesch naar Landgoed de Biestheuvel voor een midweek ontspanning. Tijdens de vakantiedagen worden leuke uitstapjes gemaakt in de omgeving maar wordt vooral genoten van het contact en de zorgeloze ervaring.
Wilma van Nistelrooij is bestuurslid van De Horizon en zij vertelt: “Ziekenvereniging De Horizon bestaat al meer dan veertig jaar en al die jaren worden er vakantieweken georganiseerd. Heel lang werden op een vakantiepark enkele bungalows gehuurd maar sinds zes, zeven jaar komen we bij Landgoed de Biestheuvel. Wat daar het allergrootste voordeel van is, is dat we in één huis verblijven met de hele groep. Voor onze gasten is er voldoende privacy omdat de slaapkamers tweepersoons zijn en er dus voldoende gelegenheid is om een momentje in te terug te kunnen trekken. De accommodatie die we huren (het Voorhuis en het Achterhuis) zijn van alle gemakken voorzien en luxe ingericht. Vorig jaar waren we per ongeluk vergeten om handgrepen in de badkamer aan te vragen. Nadat we het bij de receptie doorgegeven hadden, was het binnen afzienbare tijd geregeld. Niets is de medewerkers teveel en zij spannen zich altijd tot het uiterste in om het de gasten naar de zin te maken.”
De gasten van De Horizon worden door de bestuursleden gevraagd om mee op vakantie te gaan. “De meesten zijn dolenthousiast en gaan graag mee. We hebben elk jaar andere gasten dus voor hen is het altijd een nieuwe ervaring. Er is voor het bestuur geen enkele reden om onze vakanties ergens anders te gaan boeken want alles wat we nodig hebben, is er gewoon. De broodmaaltijden worden aan huis gebracht; alles vers en in meer dan voldoende mate. Zelfs het warm eten kan in de accommodatie verzorgd worden en daar maken we soms gebruik van. Meestal zitten we echter in het gezellige restaurant te genieten van de maaltijden. Overdag trekken we erop uit met de grote gele schoolbus of de huifkar; we gaan naar een museum of op excursie bij de kaasboerderij die dichtbij het Landgoed is. Voor onze gasten is het een totaal nieuwe omgeving waar heel veel te ontdekken en te genieten valt. Je moet niet vergeten dat het mensen zijn  die vaak en veel alleen zitten; die weinig hebben om naar uit te kijken. Om ze dan een week te kunnen bieden, met elkaar, met ontspanning en met de luxe van Landgoed de Biestheuvel is ongelooflijk dankbaar werk. Nee, wij zijn nog niet klaar met De Biestheuvel; de volgende reis is alweer besproken en die wordt net zo goed als al die voorgaande midweken, zeker weten.”

www.stergroep.nl/nl/landgoed-de-biestheuvel
 


Activiteiten bij De Wolfskuil


Onze groepsaccommodatie is goed voor elkaar (NBAV keurmerk), dat gelooft u vast wel en kunt u lezen op deze site. Maar wat kunt u samen doen? We geven wat voorbeelden:

 • Pottenbakkerij Harry kan langskomen om samen iets moois te maken.
 • Maak een stadswandeling met een gids en vergeet het eten van een appelgebakje niet.
 • In Ommen is het enige tinnenfigurenmuseum de moeite van het bezoeken waard (wel met  trappen).
 • Ga samen spelletjes spelen, we hebben bijvoorbeeld Reuze Jenga en Reuze scrabble voor u.  
 • Op de Lemelerberg is een speciaal rolstoelvriendelijk wandelpad uitgezet;
 • In  Lemele is een rolstoelvriendelijke speeltuin, heel speciaal voor kinderen met een handicap (wel buiten);
 • Bezoek een klompenmaker die echt alles weet van deze houten schoen.

 
Twijfelt u nog wat het beste bij uw groep past? Neem dan contact met ons op, we horen veel van andere groepen wat leuk en handig is dus we kunnen goed met u meedenken. Zin gekregen om naar ons toe te komen? Leuk! We hebben nog enkele weekenden vrij met name in december:
 
- Hoeve  (16 personen) 25/26 november en 22/27 december (Kerst!)
- Joris (12 personen) 2/3 december
- (Joris)Hoeve (12/16/28 personen) 9/10 en 16/17 december

www.stergroep.nl/nl/de-wolfskuil

 


 Recept van de maand: Plaattaart met gegrilde groenten

Ingrediënten

 • 270 g vers bladerdeeg (rol)
 • 4 el pesto
 • 450 g gegrilde groenten (diepvries, ontdooid)
 • 150 g witte kaas 45+
 • 250 g cherrytomaten
 • 75 g veldsla
 • 5 el dressing balsamico
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij. Verdeel eerst de gegrilde groenten en dan de witte kaas erover. Bestrijk de randen met wat water. Bak in ca. 20 min. onder het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 10 min. een halve slag.

Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met iets meer dan de helft van de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.
 

Eet smakelijk!!