nieuwsbrief zorg september 2018

SterGroep zorg nieuwsbrief

 

Genieten zonder Zorgen bij Groepsaccommodatie De Vilt in het Land van Cuijk…

Samen met partner, familie of vrienden genieten van een meerdaags verblijf in het Land van Cuijk, zonder je zorgen te hoeven maken over de medische zorg die je nodig hebt. Dát is het uitgangspunt van ‘Genieten zonder Zorgen’. Door de samenwerking met Pantein Zorggroep kunnen wij onze gasten ook professionele persoonlijke zorg (als voorbeeld: het zetten van een injectie of het aanbrengen van een infuus) en nierdialyse aanbieden. Het eerste wordt ingepast in de rondes die wijkverpleegkundigen dagelijks maken. Het tweede gebeurt in het dialysecentrum van het Maasziekenhuis in Boxmeer.

Kijk voor meer informatie op www.genietenzonderzorgen.nl of informeer bij Groepsaccommodatie De Vilt – info@groepsaccommodatiedevilt.nl / 06-20974905.
 

Gasten van 't Volderke aan het woord


We zijn Lydia van Broekhoven en Petra Bolier beiden werkzaam bij “Schutse zorg Tholen” te Sint -Annaland en organiseren jaarlijks met collega’s een bewonersvakantie. Onze organisatie ligt in een rustig dorpje in Zeeland waar ons verpleeg en verzorging huis gevestigd is. Het is bij ons nog steeds mogelijk om met onze bewoners jaarlijks op vakantie te gaan. De animo is groot en wij gaan dan ook in 2 groepen van ongeveer 10 tot 12 bewoners met 8 a 9 medewerkers. We verwachten dan van onze accommodatie dat het een goed verzorgde en aangepaste locatie is voor ouderen die hulpbehoevend zijn. We hebben na de eerste vakantie in “t Volderke” nog lang nagenoten met onze bewoners. Na een aantal andere jaren bij verschillende andere locaties op vakantie te zijn geweest hebben we toch weer voor ’t Volderke groepsaccommodaties gekozen!!! Dit omdat ‘t Volderke voor ons met kop en schouders boven de andere accommodaties bleef uitsteken. Waarom? Omdat geen één vraag of wens te gek was en er een passende oplossing voor gezocht werd.
 
Bij het ’t Volderke groepsaccommodaties staat de mens centraal en vaak bij andere accommodaties komt het zakelijke eerst naar boven. Houd dit vast want dan heb je op anderen een streepje voor. Wij raden deze accommodatie zeker aan bij anderen en is geschikt voor alle doelgroepen. Omgeving is erg mooi om een wandeling te maken en om diverse activiteiten in de regio te bezoeken. De accommodatie, De Leilinde, die wij geboekt hadden was  groot, ruim, schoon en gezellig ingericht. Johan en de rest van het team, ga zo door en graag reserveren wij in de toekomst onze derde vakantie in jullie fijne accommodatie.

www.stergroep.nl/volderke


 

Aan het roer in een rolstoel


Varen op de Vecht. Veel groepen doen dat als ze bij ons zijn. Leuk is dat er nu een mogelijkheid voor mensen met een rolstoel is om op sloep te varen. Diegene met de rolstoel kan zelfs aan het roer zitten! De Excursieboot is een platbodem en ligt boven de waterspiegel. Het is dus makkelijk om in de boot te komen.
Je kunt de boot huren met of zonder gids. Gaan deze ervaren gidsen mee dan vertellen die enthousiast van alles of de natuur en cultuur*. Er kunnen 10 personen in de boot, waarvan 2 plekken voor een rolstoel zijn.
* Geen rolstoel plek nodig maar wel zin om te varen? U kunt dan kiezen voor de Regge-safari, samen met dezelfde gidsen ontdekt u dan de Regge in een fluisterboot.www.stergroep.nl/wolfskuil
 

Bent u zorgbehoevend? Ook met een specifieke zorgwens kunt u terecht bij Vakantie Meerlo!

Uw wens is onze drijfveer!
Wanneer u of iemand uit uw reisgezelschap zorgbehoevend is lijkt het soms onmogelijk om op vakantie te gaan. Of wanneer u een gezin heeft met een of meerdere bijzondere kinderen kan het organiseren van een vakantie een grote uitdaging met zich mee brengen. Vakantie Meerlo maakt het voor u mogelijk.
 
Juist voor zorgbehoevenden is het des te belangrijker om er eens op uit te gaan en echt alles los te kunnen laten. Een verblijf op maat waarbij rekening gehouden wordt met al uw zorgbehoeften. Wij nemen de tijd en energie van het organiseren volledig uit uw handen en zorgen voor alle benodigde faciliteiten waardoor uw plezier tijdens deze vakantie nou eens écht voorop staat. Gun het u zelf of iemand uit uw omgeving om weer eens dat zorgeloze vakantiegevoel te ervaren!

Meer weten over de zorgvakanties bij Vakantie Meerlo?
Klik hier voor meer informatie over onze zorgvakanties.

Over Vakantie Meerlo
Vakantie Meerlo is veelzijdig in het verhuren van unieke accommodaties. Gaat u op stap met uw familie, vriendengroep of gezin? Vakantie Meerlo heeft voldoende mogelijkheden voor grote groepen. Wij maken uw verblijfswens op maat. Een vakantieparadijs voor jong en oud, rustzoekers en actievelingen. De uit de 17e eeuw stammende gebouwen liggen aan het natuurgebied “De Oude Maasarm”: een uitvalsbasis voor zowel een rustige als een actieve vakantie.

www.stergroep.nl/vakantiemeerlo

Luxe, rust en ruimte aan de rand van de natuur.
Welkom bij Vakantie Meerlo!Recept van de maand: Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone

Benodigdheden
 • 700 g tarwebloem
 • 100 g tarwegriesmeel
 • 7 g gedroogde gist (zakje)
 • 450 ml kraanwater (handwarm)
 • 2 tl zout
 • 1 el vloeibare honing
 • 50 ml traditionele olijfolie
 • 400 g tomatenblokjes (uitgelekt)
 • 2 gegrilde rode paprika's (pot 295 g)
 • 1 teen knoflook
 • 15 g verse basilicum
 • 150 g mini-buffelmozzarella
 • 100 g rauwe ham
 • 3 tl truffel-paddenstoelentapenade (potje 80 g)
 • 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
 • 40 g rucola
Bereiden
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk er het water bij en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed het zout en de honing erdoor en daarna de olijfolie totdat er een soepel deeg ontstaat. Dek af en laat op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door en verdeel in 4 gelijke bollen. Laat afgedekt nog 30 min. rijzen.Steek de barbecue aan. Doe de tomatenblokjes, paprika, knoflook en het basilicum in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de mozzarellabolletjes, snijd de ham in lange repen en meng de truffeltapenade door de mascarpone. Leg een deegbal op een vel bakpapier en bestrooi met wat griesmeel. Rol het deeg uit tot een platte cirkel van max. 3 mm. dik.
Leg de pizzabodem op de barbecue met het bakpapier naar boven en sluit de deksel. Gril de pizzabodem in ca. 3 min. tot ze knapperig bruin. Neem van de barbecue en trek het papier los. Beleg de gegrilde kant met saus en mozzarella en gril in 3 min. gaar en knapperig met de deksel op de barbecue. Neem de pizza van de barbecue en beleg met ham, truffelmascarpone en rucola. Maak zo nog 3 pizza’s.