SterGroep recept

Boeuf stroganoff - SterGroep zorgweek recept

Traditioneel gerecht voor een grote groep. Lekker langzaam laten stoven voor het beste resultaat.



Ingrediënten
  • 1200 gram magere runderlappen
  • 75 gram boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 teentjes fijn gesneden knoflook
  • 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
  • 500 gram champignons, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels milde paprika poeder
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 50 ml wodka
  • 200 ml creme fraîche
  • 2 eetlepels verse peterselie

Bereiding
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen peper. Verhit steeds 25 gram boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. 
Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paparika's en de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.

Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zoveel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook. 
Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.
Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met wodka, de creme fraîche, de peterselie, zou en (versgemalen) peper naar smaak.

Smakelijk eten!

Heeft u ook een traditoneel recept? Stuur het ons toe via info@stergroep.nl en maak kans op het SterGroep-kookschort!